Počele pripreme za 17. Evropsku nedelju regija i gradova u Briselu

Pripreme za 17. Evropsku nedelju regija i gradova (ENRG) koja će u Briselu biti održana od 7. do 10. oktobra ove godine otpočele su prvim radnim susretom više od 150 briselskih regionalnih predstavnika, kojem su prisustvovali i predstavnici AP Vojvodine u Briselu.
U godini evropskih izbora, organizatori su ocenili ovogodišnju ENRG kao najvažniji događaj u kojem će regije i gradovi iz cele Evrope imati priliku da predstave dostignuća i različite politike novim donosiocima odluka u Evropskoj uniji. Nakon sveobuhvatnih konsultacija, tri glavne teme su odabrane za ovogodišnju manifestaciju: Budućnost Evropske unije i uloga regija i gradova; Evropa bliža građanima i Zelenija Evropa.
Predstavnici AP Vojvodine očekuju i ove godine zapaženo učešće i promociju pokrajine u Briselu, posebno uzimajući u obzir da je na prošlogodišnjoj Evropskoj nedelji regija i gradova, AP Vojvodina bila predstavljena tokom sva četiri dana ovog najvećeg susreta predstavnika lokalnih i regionalnih vlasti u Evropi. Rok za prijavu partnerstva je kraj marta, a AP Vojvodinu i ove godine očekuje tradicionalno dobra saradnja i zajednička promocija sa evropskim partnerima.
Zvanični vebsajt ENRG 2019: https://europa.eu/regions-and-cities/