Priznati stručnjaci u Savetu KEP-a

Dr Slavko Bogdanović, mr Nenad Đuretić i Slaviša Grujić prihvatili su poziv Kancelarije za evropske poslove (KEP) da budu članovi njenog Stručnog saveta.

«Vojvodina mora da ima mnogo šire nadležnosti nad svojim vodama. Ne treba zaboraviti da je naša pokrajina veoma slična Holandiji, i da, ukoliko ne brinemo o svojim vodnim tokovima, vrlo lako i brzo možemo biti životno ugroženi» obrazložio je dr Slavko Bogdanović, ekspert za vodno pravo svetskog glasa, svoje pristupanje Stručnom savetu KEPa.

«Ovde već postoji značajno evropsko nasleđe i na tim temeljima treba da gradimo zakone, institucije i odnose od poverenja koji će doneti pravnu sigurnost i ekonomski oporavak naše zemlje. Partnerstvo sa zemljama Evrope od izuzetnog je značaja za stvaranje novog imidža Srbije kao moderne, odgovorne države sa Vojvodinom kao nosiocem tog prosperiteta» rekao je Slaviša Grujić, stručnjak u oblasti medija, bivši urednik Televizije Novi Sad i TV Apolo i saradnik velikog broja svetskih televizijskih i produkcijskih kuća, danas na poziciji savetnika za medije predsednika Skupštine AP Vojvodine.

«Propitivanje uloge medija u multikulturalnosti Vojvodine je način na koji verujem da ću doprineti radu Kancelarije za evropske poslove» istakao je mr Nenad Đuretić, ekspert za civilno društvo i marketing.

Formiranje Stručnog saveta KEPa očekuje se u narednih mesec dana. Napominjemo da je u pitanju čist volontarizam, neplaćena funkcija koja će podrazumevati ulaganje slobodnog vremena i energije na ideje koje promoviše ova institucija Izvršnog veća. Ranije je svoje učešće u Stručnom savetu KEPa potvrdio ambasador dr Predrag Filipov.