Povodom dugoročnog rada na pomoći razvoju vojvođanskih opština, predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ Milan Čežek, Zoran Pavić, i Jano Puškar, posetili su Opštinu Sečanj i održali sastanak sa zamenikom predsednika opštine Slobodanom Repcem i njegovim saradnicima. Cilj posete bio je  informisanje nadležnih u opštinskoj upravi o mogućnostima finansiranja putem EU programa, čime bi se mogli rešiti neki od gorućih problema opštine Sečanj.

Kao najveći problem predočen je nedostatak prečistača otpadnih voda, kao završetak projekta uvođenja fekalne kanalizacije u naseljeno mesto. Potrebna sredstva za završetak radova procenjena su na oko petnaest miliona dinara. Značajni projekat koji bi preporodio opštinu, po njihovom mišljenju, je završetak i puštanje u rad graničnog prelaza kod naseljenog mesta Jaša Tomić, što bi se moglo najefikasnije rešiti ukoliko bi se podiglo na nivo Pokrajine.

Takođe, jedan od većih problema je nerešeno pitanje smetlišta, što bi moglo da se reši kroz apliciranje za EU sredstva u okviru nekog od dostupnih programa prekogranične saradnje. Postoji još nekoliko projekata koji bi pomogli razvoj opštine, kao što su izgradnja sportske hale i kampa na Tamišu. Za njihovu izradu, predstavnici Sečnja žele da se povežu sa opštinama u Rumuniji, za eventualno zajedničko apliciranje kod evropskih fondova.