«Ritam Evrope!» u Novom Sadu

Na osnovu partnerstva Studentskog kulturnog centra Novi Sad i Kancelarije za evropske poslove, kao i prethodne dve godine, tako će i ove u Novom Sadu, biti obeležen Dan Evrope. Posebno važno je da će program dešavanja povodom obeležavanja ovog dana početi već sredinom marta predavanjima i skupovima na kojima će Savet Evrope, Delegacija Evropske Komisije, Kancelarija za pridruživanje Evropskoj uniji Vlade Srbije, kao i Kancelarija za evropske poslove predstaviti kako institucije EU, tako i pojedinačne programe, pretpristupne fondove, dok će posebno biti obrađeni izazovi Republike Srbije za ubrzavanje evropskog puta.

– Za razliku od prošle godine, kada je onemogućeno obeležavanje Dana Evrope na centralnom gradskom trgu, Trgu slobode, zbog pretpostavljam tehničkih razloga, dobra vest je da će ove godine Grad Novi Sad ponovo pokazati svoj primat i lidersku poziciju u našoj zemlji, po pitanju evropskog puta. Od posebnog je značaja da ovu manifestaciju, manifestaciju mladosti i budućnosti, zajednički podrže lokalna lokalna samouprava, pokrajina, ali i republički nivo. To bi bila jasna poruka da po pitanjima od strateškog značaja za zemlju svi nivoi državne uprave govore istim jezikom. Pitanje bezbednosti i sigurnosti na ovoj manifestaciji je od primarnog značaja, tako da bih se unapred zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova na angažovanju po ovim pitanjima, naveo je Predrag Novikov, direktor KEPa.

– «Ritam Evrope!» će ove godine biti održan kao celodnevna manifestacija koja će obuhvatiti tematsku izložbu na otvorenom prostoru, pozorišnu predstavu italijanske trupe Pleura sa predstavom na otvorenom, koncert klasične muzike Vladimir Stanković kvinteta u Katoličkoj porti, kao i koncert na Trgu slobode na kojem će učestvovati bendovi Ringišpil (Srbija), The Beat Fleat (Hrvatska) i Adicts (Velika Britanija), najavio je Zdravko Vulin, v.d. direktor Studentskog kulturnog centra Novi Sad.