Susret sa predstavnicima italijanske regije Umbrija

U Kancelariji AP Vojvodine u Briselu, dana 11. maja 2017. godine, održan je susret sa predstavnicima italijanske regije Umbrije. Saradnja između AP Vojvodine i Umbrije traje već punih deset godina, a glavna tema razgovora je bila na koji način ta saradnja može biti produbljena. Poseban akcenat je stavljen na saradnju srednjih i malih preduzeća kroz EU programe – Kosme i Adrion.

Direktorka kancelarije Umbrije za evropske poslove Ana Askani, izrazila je zainteresovanost za veću saradnju u oblasti kulture, posebno imajući u vidu činjenicu da 2021. godine Novi Sad preuzima titulu Evropske prestonice kulture. Gospođa Askani je pozvala predstavnike AP Vojvodine i Grada Novog Sada da posete brojne festivale koji se održavaju u Umbriji tokom leta, i podvukla da bi posebno bilo zanimljivo ponovo videti i izvođače iz Vojvodine na nekoj od manifestacija.

NJ. E. Ambasador Republike Srbije pri EU Ana Hrustanović, takođe je pozdravila goste iz Italije, i ponudila svoje prethodno ambasadorsko iskustvo u Rimu, u svrhu produbljivanja saradnje sa ovom italijanskom regijom.