Jačanje saradnje sa nemačkim partnerima

Predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine su učestvovali na Berlinskoj konferenciji „A Soul for Europe“ („Duša za Evropu“), u organizaciji Evropskog parlamenta, „A Soul for Europe“ Kulturne k

Predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine su učestvovali na Berlinskoj konferenciji „A Soul for Europe“ („Duša za Evropu“), u organizaciji Evropskog parlamenta, „A Soul for Europe“ Kulturne koalicije za Evropu građana i „Allianz Kulturstiftung“, povodom desetogodišnjice Berlinske konferencije, u Berlinu 3. marta 2014. godine. Po prvi put u istoriji EU, političke grupe Evropskog parlamenta su nominovale supranacionalne kandidate za mesto predsednika Evropske komisije.

Pored toga, konferencija je omogućila platformu za razmenu mišljenja o budućnosti Evrope i mogućnostima za povezivanje u oblasti kulture. Konferenciju je otvorio J. M. Baroso, predsednik Evropske komisije, a među učesnicima je bio Martin Šulc, predsednik Evropskog parlamenta, kao i predstavnici vladajućih partija, umetnici i intelektualci. S obzirom na to da je Vojvodina dugogodišnji član brojnih evropskih organizacija preko Kancelarije Vojvodine u Briselu i Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine i da je želja pokrajinske administracije da se što bolje iskoriste šanse iz evropskih fondova, predstavnici Fonda su u Berlinu razgovarali sa partnerima o budućim projektima u cilju jačanja saradnje i realizacije projekata u oblasti kanalske mreže, navodnjavanja i razvoja lokalne infrastrukture. U prethodne četiri godine na području Vojvodine realizovano je i realizuje se preko 280 projekata finansiranih od strane Evropske unije. Ove i naredne godine očekujemo još i više projekata i zato je važno da budemo na mestu gde se donose odluke.