Održan Okrugli sto „ Mladi i nasleđe“ u Županiji Čongrad- Čanad u Segedinu

U Županiji Čongrad-Čanad u Segedinu, 10. marta 2022. godine,  održan  je Okrugli sto u okviru projekta „Mladi i nasleđe – tradicija i budućnost u regionu prekogranične saradnje“ koji je organizovala Županiji Čongrad- Čanada. Projekat vrednosti 130.156,14 EUR-a sufinansiran je od strane Evropske unije u okviru Intereg–IPA programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija.

Ispred  Županiji Čongrad-Čanad, učesnike Okruglog stola pozdravila je  savetnica Generalne skupštine Županije Čongrad-Čanad Ana Mađar koja se zahvalila svim prisutnima na učešću i istakla važnost upoznavanja mladih sa kulturnim nasleđem pograničnih regiona.

O značaju zaštite kulturnog nasleđa govorili su: Saboč Mađar iz neprofitne organizacije  OFA National Employment Public Benefit; Balaš Hajas i Benče Mate Balkus, studenti Univerziteta u Segedinu; Peter Folbert, konsultant za regionalni razvoj (Mađarska – Srbija); Atila Voroš, preduzetnik iz oblasti turizma, kao i direktorka Muzeja Vojvodine dr Tijana Stanković- Pešterac.