Predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine posetili su dana 20.10.2020. godine opštine Sremske Кarlovce i Staru Pazovu.
Tokom održanih sastanaka, dogovorena je sveobuhvatana saradnja predstavnika lokalnih samouprava sa Fondom, a povodom mogućnosti finansiranja posredstvom EU fondova kroz pomoć kod odabira i pisanja projekata prema EU od strane zaposlenih u Fondu „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.
Predstavnici opštine Sremski Кarlovci razvijau turističke potencijale kroz realizaciju više evropskih projekata kao što su: Dunavski put vina, Evropa za građane i građanke, kao i kroz saradnju sa opštinama iz Slovenije, Mađarske i Hrvatske.
Zamenica predsednika opštine Marina Savić upoznala je predstavnike Fonda o realizovanim projektima programa prekogranične saradnje, kao i transnacionalnih programa: Jadransko – jonskog i Dunavskog. Takođe, izneti su i problemi sa kojima se suočavaju, kao što su potreba za rekonstrukcijom sportskog-rekreativnog objekta, rekonstrukcijom obdaništa i drugo – koje bi mogli da se reše kroz realizaciju EU projekata, u čemu bi im Fond pomogao.
Obe opštine su aktivne u pisanju EU projekata i zainteresovane za ponovno održavanje obuka pod nazivom „Mogućnosti finansiranja kroz EU projekte“.