Održan treći redovni projektni sastanak u okviru projekta „HEAL“

U okviru projekta „Zdravo starenje u prekograničnoj oblasti – HEAL“, 5. aprila 2024. godine, održan je 3. redovni sastanak članova projektnog tima. Sastanku su prisustvovali članovi projektnog tima, to jest predstavnici Crvenog Krsta Srbije – Crvenog Krsta Vojvodine (vodeći partner na projektu), predstavnici  Crvenog Krsta Inđije, Crvenog Križa Federacije Bosne i Hercegovine kao i predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine (partneri na projektu).

Oblast projekta HEAL je Socijalna i ekonomska inkluzija dok je opšti cilj projekta doprinos poboljšanju opšteg zdravlja starijih građana povećanjem dostupnosti osnovnih zdravstveno-preventivnih usluga u ruralnim oblastima u prekograničnom regionu između Srbije i Bosne i Hercegovine. Specifični cilj projekta je unapređenje postojeće zdravstveno-preventivne usluge za starije građane kroz poboljšanje efikasnosti i sveobuhvatnosti prema trenutnim potrebama u Sremskom okrugu, i 5 kantona u Bosni i Hercegovini (Tuzlanskom kantonu, Posavskom kantonu, Srednjobosanskom kantonu, Kantonu Sarajevo i Zeničko-dobojskom kantonu).

Ukupna vrednost projekta iznosi 254.447,77 evra, od čega je vrednost donacije 216.280,60 evra.

Tokom sastanka učinjen je kratak pregled prethodnog perioda gde su projektni partneri imali priliku da prezentuju svoje izveštaje. Boško Mitrašinović, je ispred vodećeg partnera, kao projektni menadžer predstavio aktivnosti izveštavanja koje su obeležile prethodni period, te je napravljen plan za finalni izveštaj na kraju projekta. Jelena Milić, saradnica u Crvenom Krstu Srbije, Crvenom Krstu Vojvodine, predstavila je do sada održane info dane, kao i predstojeće svetske dane zdravlja koje će obeležiti partnerske organizacije Crvenih krstova.

Drugi deo sastanka posvećen je izradi dnevnog reda i plana rada za predstojeće info dane i obeležavanje međunarodnih dana zdravlja u aprilu, maju i junu. Diskutovalo se i o raznim izazovima sa kojima se projektni partneri susreću, ali je zaključeno da trenutno nema  problema u realizaciji samog projekta.