AP Vojvodina i ove godine na Evropskoj nedelji regiona i gradova u Briselu

Evropska komisija i Komitet regiona – organizatori 18. Evropske nedelje regiona i gradova – obavestili su da je prihvaćena prijava AP Vojvodine i njenih partnera za nastup u okviru ove nedelje koja će biti održana od 12. do 15. oktobra 2020. godine u Briselu. AP Vojvodina već tradicionalno koristi priliku da predstavi rezultate postignute u različitim oblastima na ovom najvećem regionalnom događaju u Evropi.

Ovogodišnja tema, u okviru koje će AP Vojvodina predstaviti svoje politike i rezultate, jeste ”Zelena Evropa”, odnosno prihvaćeno regionalno partnerstvo će predstaviti zelene politike i projekte u oblastima zaštite životne sredine, borbe protiv negativnih efekata klimatskih promena, biodiverziteta, bioekonomije i druge.

AP Vojvodina sa ponosom objavljuje da je za 18. ENRG sklopljeno partnerstvo sa sledećim regionima i gradovima: Autonomna provincija Bocen, Južni Tirol; Koruška (Austrija); Veneto; Marke; Lacio; Friuli-Venecija-Đulija (Italija); Kujavsko-pomorski region (Poljska); Norland (Norveška); Buš di Ron (Francuska); Kastilja la Manča (Španija) i Regionalna agencija (Grčka).

Uzimajući u obzir novonastalu epidemiološku situaciju, prouzrokovanu virusom Kovid-19, organizatori će u narednom periodu saopštiti u kom formatu će predstojeća ENRG biti održana. Shodno tome registracija za učešće će biti otvorena nakon procene zdravstvene situacije u Belgiji.