Završena selekcija učesnika za trodnevni seminar „Kreativna Evropa: Priprema projekata u novom budžetskom periodu 2021-2027“

Na sajtu Fonda “Evropski poslovi” APV je 25. oktobra 2023. godine objavljen javni poziv za učešće na trodnevnom seminaru „Kreativna Evropa: Priprema projekata u novom budžetskom periodu 2021-2027“ sa rokom za dostavljanje prijava do 13. novembar do 12 časova. U roku za dostavljanje je stiglo 34 prijave, a neblagovremenih ponuda je bilo ukupno 4.

Ocenjivanje ponuda su vršile projektne menadžerke Antene i organizatorke seminara Jovana Rapajić i Mina Radmilović Pjevac, kao i kolege iz Deska Kreativna Evropa Srbija Milica Rašković i projektni menadžeri Deska Bojan Milosavljević. Osnovni kriterijumi selekcije učesnika seminara su kvalitet predloga projekta i potencijalnih partnerstava. Kvalitet predloga projekata meri se u odnosu na usklađenost sa temama i prioritetima programa Kreativna Evropa, tačnije u odnosu na usklađenost sa aktuelnim pozivom: Evropski projekti saradnje, kao i u odnosu na inovativnost projektne ideje i stručne utemeljenosti koncepta.

Nakon evaluacije projektnih predloga, izabrani su sledeći polaznici seminara:
1.    Aleksandar Lipovan, Ustanova kulture centar za likovnu i primenjenu umetnost „Terra“, Kikinda
2.    Radmila Simeunović, Pozorište mladih, Novi Sad
3.    Nada Mijatović, Udruženje Likovnih Umetnika Srbije – ULUS, Beograd
4.    Mirjana Lukić Marinković, Novosadski dečiji kulturni centar,Novi Sad
5.    Darija Dragojlović, Multimedijalni  centar “Led Art”, Novi Sad
6.    Sunčica Božić, Streetwise udruženje građana, Novi Sad
7.    Ivan Maksimović, Etnografski muzej u Beogradu, Beograd
8.    Aleksandra Mikan, Udruženje praktičara ekspresivne art terapije i koučinga, Beograd
9.    Marija Šormaz, ULUPUDS, Beograd
10.    Vladimir Kljajić, Ustanova kulture Božidarac, Beograd
11.    Radica Zurovac, World Music Association Srbije (WMAS), Jagodina
12.    Ivan Miljković, Kancelarija za mlade,Beograd
13.    Marija Mandić, Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“,Novi Sad
14.    Olivera Vidović, Sterijino pozorje Novi Sad
15.    Adrienn Ujhazi, Udruženje građana ReAktor, Novi Sad

Koristimo priliku da se zahvalimo svima na učešću. U narednom periodu čeka nas još niz događaja koji će doprineti podizanju kapaciteta institucija i organizacija kulture kako u javnom, tako i u civilnom sektoru. Antena će nastaviti da promoviše savremene koncepte međunarodne saradnje, savremene programske i poslovne politike u oblasti kulture, da jača kapacitete domaćih ustanova kulture i organizacija civilnog sektora za međunarodnu saradnju, da podstiče interdisciplinarnost, interresornu i intersektorsku saradnju i da sarađuje sa javnim, civilnim i privatnim sektorom, sa pojedincima, neformalnim grupama i mrežama.