Ustanovljena nagrada “Prijatelj KEP-a, prijatelj Vojvodine”

U organizaciji Kancelarije za evropske poslove, u Skupštini AP Vojvodine održana je Konferencija o saradnji industrijskih klastera Italije i naše zemlje.

– U proteklom periodu, u saradnji sa partnerima iz Italije, a uz finansijsku podršku ministarstava ekonomije naše zemlje i Italije, radili smo na povezivanju klastera dve zemlje. Posebno smo se fokusirali na oblast građevine, industrije, turizma i druge. Realizovani program bio je, takođe, prilika da se povežu kompanije, kao i za davanje podrške novim direktnim investicijama, rekao je Predrag Novikov, direktor Kancelarije za evropske poslove.

Tokom konferencije, Novikov je najavio i ustanovljavanje Godišnje nagrade, koja će se davati pojedincima iz inostranstva koji su dali poseban doprinos afirmaciji naše pokrajine. Prvi dobitnik ove nagrade je Alesandro Napoli, predstavnik italijanske regije Friuli Venecija Đulija, koji je dobio majicu fudbalskog tima «Vojvodina», i na taj način simbolično «zaigrao» u timu Kancelarije za evropske poslove, odnosno timu Vojvodine.