Predstavnici Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine u saradnji sa predstavnicima Razvojne agencije Vojvodine, posetili su dana 13. juna 2018. godine opštine Bački Petrovac i Beočin i tom prilikom upoznali predstavnike opština sa Instrumentom za pretpistupnu pomoć i mogućnostima finansiranja putem fondova Evropske unije, sa ciljem da se podstakne još bolje praćenje i implementacija evropskih procesa i igradnje i jačanje institucionalnih kapaciteta Autonomne pokrajine Vojvodine.

Predstavnike pokrajinske administracije u Bačkom Petrovcu je primio član veća opštine zadužen za privredu, Radomir Zotović sa svojim saradnicima, dok je u Beočinu domaćin sastanka bio zamenik predsednika opštine Milanko Bjelobrk i rukovodilac Odeljenja za lokalni razvoj Jelena Pašćan.
Predstavnici opština izrazili su interesovanje za organizovanje osposobljavanja svojih kadrova u cilju korišćenja evropskih fondova. S tim u vezi postignut je dogovor da Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, relizuje obuke „Mogućnosti finansiranja putem EU fondova“ u ovim opštinama. Dogovorena je neposredna i konstantna saradnja kako bi se predstavnici opština što bolje upoznali sa svim elementima i procedurama neophodnim za formulisanje uspešnih predloga projekata za konkurisanje na EU pozive.