Ambasador Predrag Filipov član Stručnog saveta KEP-a

Novi Sad, 16 oktobar – Doskorašnji ambasador državne zajednice u Japanu, dr Predrag Filipov, prihvatio je poziv Kancelarije za evropske poslove (KEP) Izvršnog veća AP Vojvodine da bude član njenog Stručnog saveta. U razgovoru sa direktorom KEP-a Predragom Novikovim ambasador Filipov je naveo da se odazvao pozivu jer oseća potrebu da svoje znanje iz lokalne samouprave i iskustvo stečeno tokom protekle četiri godine provedene u diplomatiji iskoristi doprineseći radu Kancelarije. “Političke elite i državne institucije moraju kao vrhunski prioritet razmotriti potrebu ponovnog predstavljanja Srbije kao pouzdanog, odgovornog i predvidljivog partnera u međunarodnoj zajednici. Jedino tako doživljena Srbija može pretendovati da bude prihvaćena kao ravnopravni sagovornik”, naveo je ambasador Filipov, dodajući da je integracija Srbije u Evropsku uniju civilizacijska i ekonomska potreba naše zemlje i njenih građana.

“Pozitivno većinsko opredeljenje stanovnika Srbije ka evropskim integracijama naprosto nameće potrebu angažovanja svakog pojedinca u tom pravcu, ako želimo o sebi da mislimo kao o socijalno odgovornim ličnostima. Imajući u vidu da su aktivnosti vojvođanske Kancelarije za evropske poslove komplementarne proklamovanim spoljnopolitičkim ciljevima naše zemlje, mislim da je svaki napor koji vodi uspostavljanju ekonomskog blagostanja naših građana opravdan,” naveo je dr Filipov, uz obrazloženje da će učešće u pomenutim aktivnostima Kancelarije iziskivati njegovo dodatno radno angažovanje, ali će mu ono doneti veliku satisfakciju “ako bi se u skoroj budućnosti ispunili ideali zdrave, bogate i u svetu ugledne Srbije, a samim tim i naše Vojvodine”.

Direktor KEP, Predrag Novikov je istakao da vreme i izazovi koji su pred nama zahtevaju ponovno okupljanje demokratskih i proevropskih snaga u zemlji i zahvalio se ambasadoru Filipovu što je prihvatio da svoja znanja, bogato iskustvo i energiju ponovo stavi u službu vizije Evropske Srbije.