Отворен Позив за подношење предлога пројеката у оквиру Програма за подршку цивилном друштву у Републици Србији за 2015. годину

Дана 22. марта 2016. године отворен је позив за подношење предлога пројеката у оквиру програма Делегације Европске уније у Србији – Подршка цивилном друштву за 2015. годину (Цивил Социетy Фацилитy Программе 2015).

Општи циљ овог позива је јачање партиципативне демократије и ЕУ интеграционог процеса оснаживањем цивилног друштва да узме активно учешће у доношењу одлука и омогућавањем правног и финансијског окружења за цивилно друштво.

Специични циљеви овог позива су:

1. јачање ефективности организација цивилног друштва у Србији у преузимању иницијатива,
2. јачање регионалне сарадње и дијалога између Србије и Косова,
3. јачање улоге организација цивилног друштва у процесу преговора са ЕУ и праћења политика.

Водећи апликант на пројекту мора бити правно лице, непрофитна организација цивилног друштва, регистрована на територији земаља чланица ЕУ или ИПА земаља. Као коапликанти, који морају испунити критеријуме за водеће апликанте, прихватљиви такође су и медији (штампани, електронски, он-лине, новинске агенције), као и независна тела из области релевантне за овај позив.

Уколико водећи апликант није из Србије, мора имати бар једног коапликанта који је регистрован на територији Србије.

Укупан буџет овог позива је 3.800.000,00 евра. Висина гранта креће се у распону од 300.000,00 до 500.000,00 евра, и може износити 50-90% укупних прихватљивих трошкова активности.

Предлог пројекта се шаље електронски путем система ПРОСПЕЦТ, што је условљено претходном регистрацијом учесника на пројекту у ПАДОР бази.

Рок за достављање предлога пројеката: 06. мај 2016. године до 15.00х

Информације о конкурсу и потребну документацију можете преузети са сајта Делегације Европске уније у Србији