U cilju jačanja opštinskih kapaciteta i intenziviranja saradnje, predstavnici Fonda  “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Milan Čežek, Branislav Srdić, Zoran Pavić i Jelena Radosavljević Rovčanin, posetili su opštinu Kikinda.

Na sastanku sa Stanislavom Vujčićem, sekretarom za razvoj i upravljanje investicijama i njegovim saradnicima, bilo je reči je o aktuelnim projektima opštine Kikinda, koji su odobreni za finansiranje u okviru programa prekogranične saradnje sa Rumunijom (Intereg IPA programa prekogranične saradnje Rumunija-Srbija 2014-2020) i trenutno su u fazi implementacije. Takođe, predstavljeni su i planovi za uređenje opštine (bolnice, kulturnog centra, trga…) koji bi se realizovali kroz dalje povlačenje sredstava iz pretpristupnih fondova dostupnih ovoj opštini.

Ideja predstavnika Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine o povezivanju opština na teritoriji Pokrajine, i njihovoj daljoj međusobnoj saradnji, veoma je dobro prihvaćena od strane predstavnika Kikinde. Primeri dobre saradnje pokazali bi uspešne projekte, a takođe bi mogli biti  i podrška susednim opštinama koje slabo apliciraju na otvorene EU programe, i samim tim nedovoljno koriste dostupna bespovratna sredstva za rešavanje problema lokalnog karaktera.