Saopštenje Kancelarije za evropske poslove

Novi Sad/Koprivnica, 26. maj – U Koprivnici, Hrvatska, prošle sedmice održan je četvrti sastanak radne grupe NAT-REG projekta koji će biti finansiran iz fonda Inicijativa jugoistočne Evrope koji je otvoren 5. maja ove godine (SEE Initiative). Pokrajinsku delegaciju predvodio je Igor Bajić, savetnik za evropske integracione procese iz Kancelarije za evropske poslove, koja je i vodeći partner ispred AP Vojvodine u projektima koji su nastavak uspešne «Matriosce».

Ciljevi NAT-REG projekta su prenošenje iskustava evropskih zemalja u organizaciji, održavanju i mapiranju nacionalnih parkova, specijalnih rezervata prirode i drugih ekoloških područja, a ispred AP Vojvodine su predloženi brojni lokaliteti. Kako je u konačnom odabiru pobedio specijalni rezervat prirode ’’Deliblatska peščara’’, partner kancelarije u ovom projektu je JP ’’Vojvodinašume’’.

’’Imajući u vidu bogatu ponudu prirodnih bogatstava kojima Vojvodina obiluje, odlučili smo da akcenat stavimo na korišćenje turističkih ali i svih drugih potencijala ovih lokaliteta, poštujući politiku održivog razvoja i preventivne zaštite životne sredine – rekao je Igor Bajić na sastanku