Evropska nedelja regija i gradova 2018.

U Briselu je 25. januara 2018. održan prvi pripremni sastanak za ovogodišnju nedelju regija i gradova koja će se održati od 8. do 11. oktobra 2018. u “glavnom gradu EU” po šesnaesti put.

U fokusu ovogodišnje manifestacije će biti tema posvećena budućnosti kohezione politike nakon 2020. godine, jer se između ostalog ove godine navršava 30 godina od kada je ona uspostavljena. Pored ove teme, manifestacija će, posebno u okviru regionalnih partnerstava pokriti i druge prioritetne teme od značaja za razvoj Evrope.

Kancelarija AP Vojvodine u Briselu, intenzivno radi na formiranju ovogodišnjeg regionalnog partnerstva u okviru manifestacije, po uzoru na iskustva iz prethodnih godina. AP Vojvodina će iskoristiti ovu najveću regionalnu manifestaciju koja okupi više od 7000 učesnika, u cilju svoje promocije. Predstojeće godine su itekako važne u pogledu debate o budućnosti kohezione politike i novih razvojnih fondova, ali i u smislu Novog Sada koji će biti domaćin 2019. i 2021. mnogim evropskim gostima. Na sve ove teme, Vojvodina bi trebalo da ponudi svoje pozitivne primere i razvojna dostignuća pred briselskom publikom.

Jedna od novina ove godine jeste da će se svi događaji koje organizuje EU održati pod “jednim krovom”, te da će regije imati priliku da predstave i svoju gastronomsku ponudu, gde Vojvodina svakako ima šta da pokaže.

Svi zainteresovani za učešće na ovoj manifestaciji, moći će da se prijave preko specijalizovanog sajta počev od 9. jula 2018.

Više informacija može se pronaći i na zvaničnom sajtu manifestacije:

http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/