Održan radni sastanak sa predstavnicima Fonda „Evropski poslovi“ i delegacijom iz Vukovara

U opštini Beočin održan je radni sastanak sa predstavnicima Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine i delegacijom iz Vukovara na temu analize potencijala i perspektiva saradnje Beočina i Vukovara u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatska-Srbija.

Sastanku su prisustvovali predsednica Opštine Beočin Biljana Janković sa saradnicima, načelnica Opštinske uprave Beočin Gordana Ćirović, direktor Fonda „Evropski poslovi“ Ognjen Dopuđ, njegova pomoćnica Ivana Đurica i specijalna savetnica Gabriela Has, direktor Lučke uprave Vukovar Grgo Sabljić, zamenica direktorke Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Marija Dević, rukovodilac odseka za istraživanje, razvoj i međunarodnu saradnju Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Vedrana Džoić i viši rukovodilac projekata Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Vedrana Rimac.

„Imajući u vidu da i ove godine  gradovi i opštine u Srbiji posredstvom Fonda „Evropski poslovi“ imaju mogućnost da ostvare saradnju i nađu partnerske opštine i gradove u Evropskoj uniji, veoma nam je značajna prilika da našu opštinu predstavimo kolegama iz Vukovara kako bi uvažili njihova dosadašnja iskustva ali i pronašli oblasti u kojima bi moglo doći do saradnje. Potencijal naše opštine u oblasti rečnog turizma i dobra rečna i saobraćajna povezanost sa Vukovarom je polazna osnova za početak razgovora i nadamo se da ćemo u ovom segmentu pronaći dobra rešenja za mobilnost građana i ulaganja u infrastrukturne sadržaje na Dunavu.“, istakla je predsednica Janković.

Direktor Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, g. Ognjen Dopuđ, podsetio je da su programi prekogranične saradnje instrument Evropske unije za pružanje podrške saradnji institucija u pograničnim oblastima susednih država i da predstavljaju finansijsku podršku sa ciljem da se unaprede društveno-ekonomski, kulturni i drugi potencijali tih oblasti.