Otvoren poziv za apliciranje za Evropsku preduzetničku nagradu 2018.godine

Evropski komitet regiona je otvorio poziv za dodelu nagrade „Evropski preduzetnički region“ za 2018. godinu, kojim poziva gradove i regione koji su spremni da kreiraju i implementiraju inovativne strategije kojim bi pružili podršku i pomoć malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima.

Svake godine Komitet regiona nagradi tri regiona koji definišu posebne i inovativne strategije u oblasti preduzetništva, nezavisno od njihove veličine, bogatstvo i nadležnosti. Komitet regiona poziva sve jedinice lokalnih i regionalnih vlasti, koje imaju nadležnosti u implementaciji preduzetničkih vizija, da apliciraju za nagradu, kojom se želi dodatno pospešiti razvoj preduzetničkog duha.

Implementacija strategije pobedničkih entiteta prati žiri, koji je sastavljen od članova Komiteta regiona, predstavnika evropskih institucija i socijalnih partnera. Krajem godine, žiri posećuje pobedničke teritorije sa namerom da verifikuje načinjeni pomak i da omogući objektivan stav u odnosu na politike koje se primenjuju. Najvažniji rezultati i postignuća pobedničkih regija će biti podeljene sa lokalnim i regionalnim vlastima u sklopu mreže Evropske preduzetničke nagrade.

Apliciranje je otvoreno do 7. aprila 2017. godine.

Više informacija se može dobiti na sajtu Evropske preduzetničke mreže: cor.europa.eu