Pokrajina Vojvodina predstavila svoje vrednosti na Evropskoj nedelji gradova i regija

U Kancelariji AP Vojvodine u Briselu, u Misiji Republike Srbije pri Evropskoj uniji, večeras je održan tradicionalni prijem koji je delegacija Pokrajinske vlade i Skupštine AP Vojvodine, u saradnji sa Fondom „Evropski poslovi“ AP Vojvodine – Kancelarijom AP Vojvodine u Briselu i Razvojnom agencijom Vojvodine, tokom Evropske nedelje regiona i gradova, organizovala za predstavnike evropskih regija i gradova, učesnike ove manifestacije, kao i za privrednike zainteresovane za ulaganje u Vojvodini.

Prijemu „The Vojvodina Story“ prisustvovali su predstavnici više evropskih regija: nemačkog Hesena, italijanskih regija Lombardija, Friuli Venecija Đulija i Umbrija, zatim Gornje Austrije, susedne Osječko-baranjske županije, poslanici Evropskog parlamenta, predstavnici diplomatskog kora i drugi.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je istakao da gosti na večerašnjem predstavljanju pokrajine Vojvodine u Briselu pripadaju veoma snažnom timu regija, što ukazuje da su u susretima tokom trajanja evropske nedelje regija i gradova uspostavljeni dobri kontakti.

On je dodao da je i kroz nastup predsednice Vlade Srbije pred poslanicima Evropskog parlamenta, i kroz direktne kontakte delegacije Vojvodine sa ovim regijama, uspešno ukazano na ukupan put naše zemlje i na sve njene vrednosti, kao i da se posebno, kada je o Vojvodini reč, podcrtaju i naglase kvaliteti koje Vojvodina ima i da se prikaže u pravom svetlu.

„Na ovakvim skupovima, kao što je Evropska nedelja gradova i regiona, postoje i oni koji su nedovoljno informisani i sa predubeđenjima. I naš je zadatak da budemo vidljivi, da argumentima ostvarujemo naše interese i da kroz afirmaciju naših vrednosti stvaramo mrežu prijatelja u Evropi, na dobrobit svih građana, što smo i činili na ovogodišnjoj manifestaciji“, rekao je Mirović.

Mirović se zahvalio članovima Evropskog parlamenta, predstavnicima regija i gradova, poslovne zajednice iz Belgije i samog Brisela, na saradnji i prisustvu na prijemu, uz želje da ponesu dobre utiske o Vojvodini.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor zahvalio se gostima iz evropskih regiona, istakavši da su današnji dan i susreti sa predstavnicima evropskih regija potvrda da postoji nada da se saradnja produbi na obostranu korist.

Na večerašnjem prijemu prikazan je promotivni film o Vojvodini, gde su gosti mogli da se upoznaju sa njenim potencijalima, u različitim privrednim oblastima, obrazovanju, nauci, turizmu.