Prijavite se za videokonfernciju koju će Vojvodina u Briselu održati sa drugim regionima i gradovima iz Evrope

Evropska nedelja regiona i gradova (ENRG), zbog epidemiološke situacije biće održana putem brojnih videokonferencija na različite teme, što znači da po prvi put možete pratiti gotovo sve događaje ove najveće briselske manifestacije iz svojih opština i gradova.
Fond „Evropski poslovi“ i Kancelarija AP Vojvodine u Briselu Vas pozivaju da iskoristite priliku i prijavite se za učešće putem linka:
https://europa.eu/regions-and-cities/register
U više zanimljivih tema u oblasti politika zaštite životne sredine, kulture i turizma, finansijskih instrumenata prekogranične saradnje i drugim politikama značajnim za razvoj regiona i gradova širom Evrope, predstaviće se i AP Vojvodina. Događaj pod nazivom „Lokalizacija Evropskog zelenog dogovora“ koji će biti predstavljen 19. oktobra 2020. godine, u ime APV će govoriti Ognjen Bjelić, Pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Sekretar će u video poruci predstaviti perspektive implementacije i značaj Evropskog zelenog dogovora za regione i gradove zapadnog Balkana, odnosno kroz dostupne pretpristupne instrumente.
Info o događaju koji organizuje APV:
https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions/1567_en
Napominjemo da je registracija otvorena do 27. septembra 2020. godine.