Počela je registracija za Evropsku nedelju regiona i gradova 2017.

Petnaesta po redu Evropska nedelja regiona i gradova, u organizaciji Evropskog komiteta regiona i Generalnog direktorata za regionalne i urbane politike, biće održana u periodu od 9. do 12. oktobra 2017. godine u Briselu.

Tokom trajanja Evropske nedelje regiona i gradova, biće održano preko 130 radionica, debata i sastanaka, gde će učesnici biti u prilici da razmene iskustva i dobru praksu na temu lokalnog i regionalnog razvoja. Takođe, ovo je dobra prilika i za politički dijalog koji se odnosi na buduće pravce razvoja Kohezione politike EU, kao i podizanje svesti donosilaca odluka o važnosti i značaju koji imaju regioni i gradovi na ukupan razvoj šire društvene zajednice.

 

Ovogodišnja manifestacija pod nazivom “Regions and Cities working for a better future”, okupiće 170 regiona i gradova širom Evrope, grupisanih u 28 regionalnih partnerstava, kao i druge brojne učesnike iz gotovo svih evropskih institucija. AP Vojvodina će učestvovati u konzorcijumu “Budućnost regionalnih politika” zajedno sa još šest partnera iz Italije, Poljske, Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske i Hrvatske i biće suorganizator radionice pod nazivom “Ka efikasnijoj regionalnoj politici EU” koja će se održati 11. oktobra 2017.

 

Registracija svih učesnika zvanično je počela 10. jula 2017. godine putem internet sajta manifestacije: http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2017/index.cfm, gde se takođe mogu naći i sve ostale informacije u vezi sa ovim dogadjajem.