Kultura Desk Kreativna Evropa Srbija u saradnji sa Novosadskim sajmom i Fondacijom Novi Sad 2021 organizovaće radionicu za apliciranje na konkurs programa Kreativna Evropa za podršku projektima evropske saradnje, 8. i 9. marta 2017. godine u Kongresnom centru Novosadskog sajma, Hajduk Veljkova 11, Novi Sad.

Program radionice se odvija u vreme 23. međunarodnog salona knjiga i 22. međunarodne izložbe umetnosti Art Ekspo. Radionica je najpre posvećena onim ustanovama i organizacijama koje pripremaju dokumentaciju za prijavu na konkurse programa Kreativna Evropa, ali i svim zainteresovanim profesionalcima u kulturi koji žele da se informišu i obuče za konkurisanje na program Kreativna Evropa.

Program je koncipiran tako da odgovara na sva važna pitanja u vezi sa konkurisanjem: koji konkursi postoje i kome su namenjeni; koji su prioriteti programa i kako u skladu s njima osmisliti projekat; kako i gde pronaći partnere; koji projekti su dobili podršku i zašto?

Prijava na radionicu treba da sadrži sledeće informacije:

1. Ime i prezime;

2. Ime ustanove ili organizacije koju predstavljate;

3. Kratak opis projektne ideje sa kojom biste potencijalno konkursali na program Kreativna Evropa u narednim pozivima (Ovaj segment prijave nije obavezan. Kako će se u drugom delu programa radionice razgovarati o idejama za konkurisanje, molimo vas da predstavite bar najznačajniji projekat koje razvijate u okviru vaše ustanove ili organizacije)

Prijavu možete poslati na mejl adresu kreativna.evropa.radionice@gmail.com najkasnije do petka, 3. marta 2017. godine.

Program radionice možete pogledati ovde.

Srdačno vas pozdravljamo i očekujemo u Kongresnom centru Novosadskog sajma!