Susret partnera projekta ENSURE u Italiji u Pezaru

Projekat ENSURE: partnerski susret u Italiji, u Pezaru. Asocijacija Alesandro Bartola ugostiće četvrti međunarodni susret partnera, u Pezaru, Italiji, od 15. do 17. oktobra 2018. godine.

Događaj, koji finansira Program EU „Evropa za građanke i građane“ okupiće 37 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Češke, Poljske, Španije, Bugarske, Letonije, Grčke, Crne Gore, Italije, Mađarske i Rumunije.

Tokom trodnevnog programa, partneri će se baviti različitim aspektima pod uopštenom temom događaja – „Zajednička poljoprivredna politika EU iz nove perspektive“. Partneri će podeliti svoja iskustva o ruralnoj politici i ruralnom razvoju u svojim državama, te diskutovati aktuelnu Zajedničku poljoprivrednu politiku EU (CAP) 2014-2020, i o predlozima za nova pravila Zajedničke poljoprivredne politike EU za period 2021-2027.

Suorganizatori događaja su Poljoprivredni fakultet, Univerzitet iz Urbina i Asocijacija proizvođača iz doline Folja, patronat događaju dali su Savet Regije Marke i Opština Pezaro. Partneri će takođe imati priliku da posete novi vinograd i farmu maslina i probaju tradicionalne italijanske ukuse lokalne kuhinje. Takođe, planiran je i kulturni program s posetom Urbinu i tamošnjoj Duždevoj palati.