Konferencija za štampu povodom napretka projekta «Podrška životnoj sredini bez alergena»

U četvrtak, 31. januara 2013. godine, u prostorijama Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, održana je konferencija za štampu povodom napretka sprovođenja projekta «Podrška životnoj sredini bez alergena», nastalog kao rezultat partnerstva između Fonda “Evropski poslovi” Autonomne Pokrajine Vojvodine, Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, graditeljstvo i zaštitu životne sredine, Grada Sombora i Grada Baje (Mađarska).

U okviru projekta održani su edukativni seminari za poljoprivrednike i lekare opšte prakse, pokrenut je vebsajt projekta (www.cbcsafe.org), štampane su brošure namenjene poljoprivrednicima i lekarima opšte prakse, kao i pamflet za javnost, kupljena je oprema u cilju uništavanja ambrozije u prekograničnom regionu i započeta je aktivnost merenja koncentracije polena ambrozije u vazduhu u Somboru, Sremskoj Mitrovici, Vrbasu, Zrenjaninu, Kikindi i Baji.

Projekat se finansira sredstvima Evropske unije uz kofinansiranje AP Vojvodine, u okviru IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija.