Održan sastanak sa predstavnicima Media Deska Kreativna Evpopa i Radio Televizije Vojvodine

U petak 11.marta 2022. godine održan je sastanak u Radio Televiziji Vojvodine, kom su prisustvovali, predstavnica Media Deska Kreativna Evropa Srbija Una Domazetoski, direktor Radio Televizije Vojvodine Jožef Klem, predstavnici tima za projekte Radio Televizije Vojvodine i predstavnice Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.
Sastanak je poslužio da se predstavnicima Radio Televizije Vojvodine bliže predstave konkursi Evropske unije koji su Srbiji na raspolaganju. U okviru programa Kreativna Evropa, to su međusektrorski potprogram – konkurs pod nazivom medijska pismenost i u okviru potprograma Media – konkurs pod nazivom inovativni alati. Takođe, predstavljene su ideje i potrebe Radio Televizije Vojvodine, kao i šta je ono što bi trebalo da se postigne u narednom periodu. Na sledećem sastanku pristupiđe se razvoju konkretnog predloga projekta.
Najveća prednost Radio Televizije Vojvodine je što svoje programe emituje na 16 različitih jezika, čime je u odnosu na druge javne servise u znatnoj prednosti.