Vojvodina očekuje puno od evropske mreže regiona za realizaciju projekata u oblasti istraživanja i razvoja

Direktorka Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine, Vidosava Enderić i novi šef Kancelarije AP Vojvodine u Briselu, Srđan Mačkić, sastali su se danas u Briselu sa direktorom Evropske mreže regiona za istraživanje i razvoj (ERRIN), Ričardom Tafsom i razgovarali o mogućnosti priključenja Vojvodine najvećoj mreži za istraživanje i razvoj u Briselu koja okuplja sto dvadeset regiona.

„Vojvodina očekuje mnogo od projekata u oblasti istraživanja i razvoja, a cilj nam je implementacija ideja koje će doneti dugoročan razvoj Pokrajine i realizaciju velikih, strateških projekata i u tom smislu će se definisati prioriteti rada u narednom periodu“, rekla je direktorka Enderić.

 

Kao komparativne prednosti, Tafs je istakao da ERRIN omogućava članicama da se upoznaju i utiču na politike EU, iz regionalne perspektive, a tokom sledeće godine se očekuje suštinski bitan rad na oblikovanju buduće Kohezione politike posle 2020. godine. Kao pogodnosti, mreža omogućava svojim članovima da se profilišu i dodatno učine vidljivijim u Briselu, a glavni cilj je kreiranje partnerstava i projektnih predloga sa ostalim evropskim regijama putem tematskih radnih grupa,  te apliciranje u okviru poziva HORIZON 2020 i drugih programa EU.