Stručna predavanja u okviru projekta Agrino

U okviru projekta „Inovacija polјoprivrede za obezbeđivanje rasta i zapošlјavanja u prekograničnom regionu – Agrino“ prethodnih dana održana su predavanja u srednjim polјoprivrednim školama u Futogu, Vršcu i Rumi, koje su svojevrsni krajnji korisnici ovog projekta.
Predavanja su održali predstavnici sa Instituta za ratarstvo i povrtarstvo na temu „Biodiverzitet zemlјišta – štetni i korisni insekti“ i „Sortiment povrća Instituta za ratarstvo i povrtarstvo sa rezultatima gajenja na otvorenom polјu i u zaštićenom prostoru“. Predavanja su bila izuzetno interaktivna: đaci svih polјoprivrednih škola su pokazali svoje znanje i interesovanje za teme o kojima su imali prilike da slušaju.
Stručna predavanja se nastavlјaju i završetak je planiran za kraj aprila. Pored domaćina iz srednjih škola i predstavnika Instituta, na predavanjima su prisustvovali i predstavnici Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodnne.
Jedna od aktivnosti iz projekta Agrino koja sledi jeste i postavlјanje plastenika u svakoj polјoprivrednoj školi i na taj način, stečena znanja sa stručnih predavanja biće primenjena.
Nakon predavanja, predstavnici srednjih polјoprivrednih škola, poveli su članove projektnog tima projekta Agrino u obilazak njihovog ekonomskog gazdinstva.