Kreativna Evropa Srbija poziva na onlajn info sesiju

Kreativna Evropa Srbija poziva na onlajn info sesiju na kojoj će biti predstavljen aktuelni konkurs „Promet evropskih književnih dela”
Desk Kreativna Evropa Srbija poziva izdavače, prevodioce, organizacije i pojedince koji su aktivni u sektoru književnosti i izdavaštva na onlajn informativnu sesiju na kojoj će biti predstavljen otvoreni poziv „Promet evropskih književnih dela 2024”.
Sesija će se održati 18. marta 2024. godine od 11 časova putem Zoom aplikacije.
Konkurs i prilike za finansiranje kroz program Kreativna Evropa predstaviće Bojan Milosavljević, projektni menadžer Deska Kreativna Evropa Srbija, koji će tom prilikom da objasni sve detalje vezane za proces apliciranja, ciljeve i prioritete Poziva, vremenski okvir prema fazama Poziva, kao i rezultate od prethodnih godina.
Svoja iskustva sa apliciranjem na ovaj Poziv podeliće Ljubica Pupezin, glavna i odgovorna urednica i osnivačica izdavačke kuće „Štrik”, a na sesiji će govoriti i Ksenija Vlatković ispred Udruženja prevodilaca Srbije koja će predstaviti novu onlajn bazu prevodilaca koju je Udruženje kreiralo uz podršku Deska Kreativna Evropa Srbija.
Prijave na onlajn info sesiju su obavezne, putem formulara, i otvorene su do 14. marta u 11 časova. Nakon prijave svima zainteresovanima biće poslat link za prisustvo info sesiji.
O pozivu
Otvoreni poziv za predloge projekata „Promet evropskih književnih dela 2024” (Circulation of European Literary Works) u okviru programa Kreativna Evropa podržava projekte koji prevode, objavljuju, distribuiraju i promovišu književna dela beletristike.
Prioriteti poziva su podrška za prevođenje, objavljivanje i promociju beletristike napisane na manje rasprostranjenim jezicima kako bi se povećala distribucija na tržištima u Evropi i šire; doprinos jačanju konkurentnosti sektora književnosti; podsticanje saradnje između različitih aktera, posebno prodavaca knjiga i biblioteka; promocija i očuvanje profesije književnog prevodilaštva, uključujući principe dobrih uslova rada i pravične naknade.
Poziv je otvoren do 16. aprila 2024. godine.