Globalni forum za inovacije u poljoprivredi, Utreht

Predstavnici AP Vojvodine u Briselu posetili su “Globalni forum za inovacije u poljoprivredi” koji je održan 9. maja 2017. godine u Utrehtu, Holandija. Ova manifestacija sajamsko-kongresnog tipa, okupila je mnoge eminentne stručnjake i kompanije iz celog sveta.

Zanimljivost ove manifestacije, iz našeg ugla, je prisustvo jedinog izlagača iz ne samo Vojvodine, nego i čitave Srbije, kompanije „DunavNet” iz Novog Sada. Ova novosadska kompanija je učesnicima foruma predstavila svoja inovativna rešenja u oblasti podizanja kvaliteta i održivosti poljoprivredne proizvodnje.

Tokom boravka na forumu u Utrehtu ostvareni su različiti kontakti, novosadski institut „BioSens” predstavljen je jednoj od najvećih medijskih kuća u oblasti poljoprivrede, te je ova jednodnevna poseta ocenjena kao uspešna. Predstavnici AP Vojvodine će u narednom periodu raditi na ohrabrivanju vojvođanskih kompanija da se predstave na sajmovima širom Beneluksa, odnosno da uz pomoć Kancelarije AP Vojvodine u Briselu pronađu svoj put do poslovnih partnera na tom moćnom tržištu.