Na poziv Opštine Dimitrovgrad KEP u poseti istočnoj Srbiji

Na osnovu potpisanog Sporazuma o saradnji između Kancelarije za evropske poslove i opštine Dimitrovgrad, a u skladu sa opredeljenjem o podršci Vojvodine drugim delovima zemlje po pitanju procesa evropeizacije, predstavnici Kancelarije za evropske poslove Predrag Novikov i Andrija Aleksić su zajedno sa partnerima iz Italije posetili regiju istočne Srbije.

– Na osnovu saradnje Kancelarije za evropske poslove i italijanskih regija prošle godine u Novom Sadu regija Molize Molize je otvorila svoje predstavništvo preko kojeg smo nedavno realizovali obuku naših kolega iz Užica, Dimitrovgrada i Kragujevca u Italiji. U okviru same posete Italiji razgovarali smo sa brojnim poslovnim udruženjima i industrijalcima iz ovog dela Italije kojima smo predstavili kapacitete naše zemlje za ulaganje i, evo već danas, nakon samo nekoliko nedelja italijanski investitori su u poseti našoj zemlji gde zajedno sa lokalnim samoupravama razgovaraju o budućim ulaganjima.

Po rečima partnera iz Italije, opština Dimitrovgrad ima solidne potencijale za ulaganje u oblast poljoprivredne proizvodnje, prehrambrene industrije dok je značajan interes pokazan za ulaganje u oblast eksploatacije granita. Na ovaj način Vojvodina još jednom pokazuje da regionalna saradnja predstavlja značajan instrument ekonomske politike i da Pokrajina kao lider evropeizacije u zemlji želi da otvori vrata naših evropskih partnera i za kolege iz drugih delova naše zemlje, rekao je Predrag Novikov, director Kancelarije za evropske poslove. Tokom pomenute posete Novikov je razgovarao i sa gradonačelnikom Niša o pravcima buduće zajedničke aktivnosti.