Ambasador Republike Italije posetio pokrajinske institucije u Master centru

Novi Sad,13. decembar – Ambasador Italije, Alesandro Merola, posetio je pokrajinske institucije koje se nalaze u Master centru Novosadskog sajma. Sastanku su prisustvovali Predrag Novikov, direktor Kancelarije za evropske poslove, Mihajlo Brkić, direktor Fonda za razvoj, Goran Vasić, direktor Garancijskog fonda, Milica Vračarić, direktorka Alma Monsa, Ranko Dangubić, pomoćnik direktora Fonda za kapitalna ulaganja i Aleksandar Stojkov, pomoćnik direktora VIP fonda.

Mihajlo Brkić je predstavio kreditne linije koje se daju malim i srednjim preduzećima, a Goran Vasić je istakao važnost kredita za obnavljanje poljoprivredne mehanizacije. Milica Vračarić i Aleksandar Stojkov su objasnili značaj podrške malom i srednjem biznisu kao instrument za privlačenje stranih investicija.

Ambasador Merola je istakao spremnost italijanskih kompanija da se uključe u rekonstrukciju komunalnog sektora, kao i plan Vlade Italije da otvori još jednu kreditnu liniju u okviru koje bi za kredite mogle da konkurišu i lokalne samouprave.