Vojvodina predstavljena u Evropskom parlamentu u Briselu preko Skupštine evropskih regija

U Evropskom parlamentu, u organizaciji Skupštine evropskih regija, održana je završna konferencija evropskog projekta „Promocija zapošljavanja mladih“. Program u kojem je učestvovala i AP Vojvodina, uz partnere sa Azora, iz Hempšira i hrvatske županije Krapina – Zagorje, okupio je stručnjake iz oblasti zapošljavanja, predstavnike Evropskog parlamenta i Evropske komisije.

Predrag Novikov, šef Predstavništva AP Vojvodine u Briselu, predstavio je prioritete pokrajine po pitanju zapošljavanja, s posebnim osvrtom na podršku novom zapošljavanju koje implementira Vlada Vojvodine kroz podršku mladim doktorantima, pomoć kompanijama da zapošljavaju mlade i slično. Takođe, Novikov je predstavio i evropske projekte koji se implementiraju u Vojvodini, a koji stvaraju nove razvojne šanse za zapošljavanje.

U prethodnom periodu, u projektima koji se implementiraju zajedno sa Skupštinom evropskih regija, učestvovali su predstavnici Skupštine AP Vojvodine, na čelu sa Majom Sedlarević. Skupština evropskih regija (AER) je institucija koja trenutno okuplja 253 evropske regije i Vojvodina je član ove prestižne institucije već godinama. Na skupu je istaknuto kako je otvaranje Predstavništva AP Vojvodine u Briselu otvorilo novu šansu za nastavak i intenziviranje saradnje sa ovom značajnom institucijom.