Delegacija Lubuškog vojvodstva (Poljska) u radnoj poseti Fondu

U okviru svoje prve zvanične posete AP Vojvodini, delegacija Lubuškog vojvodstva iz Poljske, predvođena Tadeušom Jedžejčakom, članom Odbora Lubuškog vojvodstva, posetila je i Fond „Evropski poslovi” AP Vojvodine, gde ih je primila direktorica Vidosava Enderić sa saradnicima.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je tokom posete poljskih kolega AP Vojvodini, u razgovoru sa gospodinom Jedžejčakom, razmotrio mogućnost saradnje dve regije, dok je u Fondu razgovarano o mogućnostima saradnje u pisanju evropskih projekata. Naime, Lubuško vojvodstvo godinama unazad ima uspešnu prekograničnu saradnju sa Nemačkom, naročito pokrajinama Saksonijom i Brandenburg.

Na sastanku u Fondu bili su Zbišek Zaborovski, direktor Kancelarije za međunarodnu saradnju i evropsku teritorijalnu saradnju i saradnica Kamila Ribska. Posebno interesovanje gosti su iskazali za prethodne uspešne evropske projekte, o čemu ih je direktorica Enderić detaljnije izvestila. Za naredni period je dogovorena razmena iskustava iz pisanja evropskih projekata, posebno imajući u vidu koliko su poljski stručnjaci bili uspešni u privlačenju evropskih fondova u pretpristupnom periodu. Takođe, predstavnici pokrajine Vojvodine su pozvani da obiđu primere dobre prakse u Lubuškom vojvodstvu.