Dobro došli, polaznici radne prakse

Na osnovu Univerzitetskog progama radne prakse u Skupštini, Izvršnom veću i pokrajinskim organima uprave u školskoj 2008/09. godini, u Kancelariju za evropske poslove stigle je šestoro studenata i poslediplomaca na praksu. KEP već treću godinu učestvuje u ovom dragocenom programu, i svake godine se više studenata prijavljuje za praksu kod nas, na šta smo posebno ponosni. Ove godine, na praksi u KEP su: Jovana Milanko, Isidora Stakić, Danilo Teodinov, Marina Grnja, Mirjana Kozlovački i Tijana Levakov. O razlozima zašto su se prijavili na praksu baš u KEP i šta od nje očekuju, rekli su nam:

JOVANA MILANKO, Ekonomski fakultet: Bavim se ekonomskim aspektom evropskih integracija, za politički deo nisam zaintersovana. Želim da doprinesem ekonomskoj integraciji Srbije u Evropsku uniju.
kep ISIDORA STAKIĆ, ACIMSI, Evropske studije: Oblast evropskih integracija mi je bila veoma interesantna i u vreme studiranja na osnovnim studijama, zato sam nastavila obrazovanje na poslediplomskim studijama. Verujem da je regionalna politika i saradnja sve značajnija i u samoj EU, i da tome AP Vojvodina može mnogo da doprinese.
kep DANILO TEODINOV, Poljoprivredni fakultet, usmerenje ruralni razvoj, ruralna politika EU: Smatram se evropejcem, i želim da i ja doprinesem da postanemo deo evropske porodice. KEP je pravo mesto gde svojim znanjem mogu da doprinesem ostvarenju svog sna.
kep MARINA GRNJA, Filozofski fakultet, Žurnalistika: Od samog početka sam želela stažiranje u KEPu, jer oduvek želim da se bavim temema EU. To ne želim da radim kao političar, želim da se sama, a kasnije i ljude edukujem o temema od evropske važnosti. Smatram da su pojedini ljudi protiv evropskih integracija isključivo iz nedovoljne obaveštenosti, da to nije stav.
kep MIRJANA KOZLOVAČKI, ACIMSI, Evropske studije: Želim da upoznam državnu upravu iznutra i odlučim da li u njoj želim jednog dana i da radim.
kep TIJANA LEVAKOV, Pravni fakultet: Želim da steknem radno iskustvo, a u KEP jer smatram proces evropskih integracija izuzetno važnim za Srbiju. Tom procesu želim da dam svoj doprinos.