Dodela priznanja „Kapija uspeha“ najuspešnijima u ugostiteljstvu i turizmu

U Galeriji Matice srpske, Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je tradicionalno godišnje priznanje „Kapija uspeha“, koje Privredna komora Vojvodine dodeljuje najboljima za dostignuti kvalitet usluga u ugostiteljstvu i turizmu.

Priznanje je uručeno onima koji su svojim radom, zalaganjem i istrajnošću unapredili turizam i ugostiteljstvo, za Vojvodinu dve izuzetno značajne i perspektivne oblasti. Kada je reč o rezultatima u oblasti turizma, Predsednik Pokrajinske vlade je podsetio na to da je broj turista koji su posetili Vojvodinu sa nešto više od 400.000 u 2015.godini, porastao u 2019. godini za gotovo 40 odsto, na preko 560.000.

Dragica Samardžić, viši savetnik za turizam Privredne komore Vojvodine, rekla je da se priznanje „Kapija uspeh“ dodeljuje tradicionalno 28 godina, u cilju promovisanja i podsticanja kvaliteta usluga u turizmu i ugostiteljstvu.
„Ovo je prilika da pokažemo kakva je turistička ponuda Vojvodine i podstaknemo turiste da odmor provedu u pokrajini“, rekla je ona.

Na svečanosti je istaknuto da Vojvodina, sa svim svojim prirodnim bogatstvima, turističkom i gastronomskom ponudom, ima sadržaje i kapacitete da zadovolji tražnju i sve ono što je važno za turiste iz celog sveta.

Dodeli priznanja je prisustvovala i direktorka Fonda „Evropski poslovi“ Vidosava Enderić.