Druga terenska poseta prevodnici Bezdan i ustavi Šebešfok u okviru projekta „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan“

U okviru projekta „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan (BABECA)“, dana 19.04.2018. godine, održana je druga terenska poseta prevodnici Bezdan i ustavi Šebešfok, na kojoj su učestvovali članovi projektnog tima iz JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad i Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.

Poseta je izvršena u cilju procene stanja objekata, dok su stručnjači iz JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad  predstavili projektne aktivnosti i radove koji će se vrštiti na pomenutim lokacijama u cilјu rehabilitacije objekata.

Strateški projekat „Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan – BABECA“, koji je odobren za finansiranje u okviru Intereg IPA Programa prekogranične saradnje Mađarska-Srbija i čiji ukupni budžet iznosi 8.699.537,91 evra, od čega sufinansiranje Evropske unije (IPA) iznosi 7.394.607,21 evra, usmeren je na unapređivanje prekograničnih sistema za upravljanje vodama i prevenciju rizika. Projekat zajednički sprovode Direkcija za vodoprivredu Donjeg Podunavlja, JVP „Vode Vojvodine“ Novi Sad i Fond „Evropski poslovi” AP Vojvodine.