Erasmus + u oblasti sporta: Info dan 30. januara

Republika Srbija je početkom godine zvanično postala programska zemlja u okviru Programa Evropske unije za finansiranje projekata u oblasti obrazovanja, treninga, omladine i sporta, što je svim subjektima iz naše zemlje omogućilo da ravnopravno apliciraju za evropska sredstva kroz ovaj program.
Od početka godine, tu priliku je iskoristilo više subjekata sa ukupnim sredstvima od skoro milion evra, koja će biti utrošena za unapređenje sporta u Republici Srbiji. Najveći projekat među njima je projekat Univerziteta u Novom Sadu kojem je uspešno dodeljeno više od 30% ovih sredstava.
Kancelarija AP Vojvodine u Briselu i Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine žele da pozovu i ohrabre druge subjekte, posebno iz AP Vojvodine, da se informišu i apliciraju kroz dostupne pozive u okviru programa Erasmus +.
Posebna prilika za prikupljanje svih informacija jeste „Info dan sporta“ koji Evropska komisija organizuje 30. januara 2020. godine u Briselu, a koji se može pratiti preko video linka. „Info dan“ je veoma korisna prilika za pronalaženje potencijalnih projektnih partnera.
Takođe, pozivamo sve zainteresovane subjekte da svoja pitanja u vezi sa apliciranjem u okviru ovog programa u oblasti sporta dostave najkasnije do 20. januara 2020. godine na elektronsku adresu: office@vojvodinahouse.eu, kako bi predstavnici Kancelarije APV u Briselu pitanja upitili organizatorima događaja.

Sve relevantne informacije mogu se dobiti na sledećem linku:

https://eacea.ec.europa.eu/erasmus-plus/event/infoday-sports-2019_en