Asocijacija video igara Srbije, MEDIA Desk Srbija i Antena Desk organizuju info dan o Konkursu za razvoj video igara i imerzivnog sadržaja, u sredu, 29. novembra u 17 časova, u prostoru ImpactHUB Beograd.
Ovom prilikom, svoja iskustva podeliće niška kompanija Codemancy, čiji je projektat ”Endless Light” podržan na prethodnom konkursu – o tome će govoriti Saša Veličković i Dragan Stoiljković, koji će podeliti svoje direktno iskustvo pripreme konkursne prijave za ovaj poziv.
O uslovima za konkurisanje govoriće Una Domazetoski, rukovoditeljka MEDIA Deska Srbija.
Cilj podrške razvoju video igara i imerzivnog sadržaja je povećanje kapaciteta evropskih proizvođača video igara, XR studija i audiovizuelnih produkcijskih kompanija da razviju video igre i interaktivna imerzivna iskustva sa potencijalom da dosegnu globalnu publiku. Podrška takođe ima za cilj da poboljša konkurentnost evropske industrije video igara i drugih kompanija koje proizvode interaktivni imerzivni sadržaj na evropskim i međunarodnim tržištima omogućavanjem zadržavanja intelektualne svojine od strane evropskih developera.
Konkurs je otvoren za aktivnosti koje se odnose na fazu preprodukcije narativnih video igara i interaktivnih narativnih imerzivnih iskustava, bez obzira na platformu ili očekivani metod distribucije. Aktuelni konkurs za podršku razvoju video igara otvoren je do 24. januara 2024.