Kancelarija u Briselu predstavila AP Vojvodinu u okviru Dana Evrope u Komitetu regija

U okviru Komiteta regija, svoj štand je imala i AP Vojvodina, gde je predstavljena turistička ponuda, kulturno nasleđe i prirodne lepote Vojvodine, pokrajinske institucije, kao i aktivnosti Kancelarije AP Vojvodine u Briselu.

Posetioci vojvođanskog štanda su imali priliku i da probaju različita vina proizvedena u Vojvodini u vinarijama Deurić i Mačkov podrum, kao i rakiju Empatija. Posebno interesovanje je vladalo za specijalno izdanje časopisa „Hello – travel Vojvodina“ koji je nedavno priređen u cilju međunarodne promocije turističke ponude AP Vojvodine. Kancelarija APV u Briselu i Turistička organizacija Vojvodine su već drugu godinu nastupile zajedno na manifestaciji Dani Evrope u Briselu.

Mnogobrojni posetioci su imali priliku da razgovaraju i sa pokrajinskim sekretarom Ognjenom Bjelićem, koji je takođe uzeo aktivnu ulogu u predstavljanju naše severne pokrajine. Štand AP Vojvodine su posetili i članovi naše delegacije u Zajedničkom konsultativnom odboru Komiteta regija i Srbije, koji je zasedao dan ranije u Briselu.

Sve ukupno, ovogodišnja manifestacija, kao prilika za predstavljanje AP Vojvodine je ocenjena veoma uspešnom, a to dokazuje blizu 3.000 zadovoljnih posetilaca u Komitetu regija.