Konferencija „Predstavljanje aktuelnih programa i konkursa u cilju podizanja institucionalnih kapaciteta sa fokusom na jedinice lokalne samouprave”

U organizaciji Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine, 14. novembra 2014. godine, u „Agroinstitutu” Sombor, održana je konferencija pod nazivom „Predstavljanje aktuelnih programa i konkursa u cilju po

U organizaciji Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine, 14. novembra 2014. godine, u „Agroinstitutu” Sombor, održana je konferencija pod nazivom „Predstavljanje aktuelnih programa i konkursa u cilju podizanja institucionalnih kapaciteta sa fokusom na jedinice lokalne samouprave”.

Skup je otvorio Siniša Lazić, direktor Fonda „ Evropski poslovi ” AP Vojvodine, nakon čega se prisutnima obratila Zorica Vukobrat, pomoćnica pokrajinskog sekretara za finansije, predstavljajući način i pripremu programskog budžetiranja u AP Vojvodini. O aktuelnim konkursima Garancijskog fonda i saradnji sa lokalnim samoupravama govorio je Goran Vasić, direktor Garancijskog fonda AP Vojvodine, dok je njegova zamenica, Marijana Maksimović, predstavila konkurse podrške ženskom preduzetništvu.

Ispred Fonda „Evropski poslovi” AP Vojvodine, prof. dr Saša Bošnjak zatvorio je konferenciju predstavljajući specijalistički kurs jačanja regionalnog razvoja kroz EU fondove. Na konferenciji učešće su uzeli predstavnici pokrajinskih sekretarijata i institucija, lokalnih samouprava i javno-komunalnih preduzeća.