Nagrađen naš evropski projekat u okviru DKMT Evroregije

Tokom zasedanja Skupštine Evroregije DKMT u Novom Kneževcu, uručene su nagrade za najbolje projekte te evroregije.

Sa velikim zadovostvom objavljujemo da je jedan od četiri nagrađena projekta naš “Kompleksno uređenje vodoprivrede područja kanala Baja – Bezdan – Babeka” koji sufinansira Evropska unija kroz Interreg – IPA program prekogranične saradnje Mađarska–Srbija.

Partnerstvo na projektu, čine Direkcija za vodoprivredu Donjeg Podunavlja (Mađarska), JVP”Vode Vojvodine” Novi Sad i Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine (Srbija).

Nagrade je uručio predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, koji je tom prilikom istakao da veliku ulogu za lokalne zajednice u Vojvodini imaju prekogranični projekti na osnovu kojih su u prethodnom periodu pribavljena velika novčana sredstva za poboljšanje kvaliteta života u manjim sredinama. Predsednik Mirović je naglasio da je saradnja u okviru Evroregije DKMT uspešna, te da se ogleda u zajedničkim infrastrukturnim projektima, ravnopravnosti i uzajmnoj solidarnosti.

„Cilj ovog Evroregiona u budućnosti biće smanjivanje razlika u ekonomskom razvoju i kvalitetu života, a sa druge strane, očuvanje specifičnosti koje su naše bogatstvo”, istakao je Mirović.