Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine Martin Zloh i direktor Kancelarije za evropske poslove Predrag Novikov posetili su Opštinu Kovačica i razgovarali sa opštinskim rukovodstvom, na temu novog Programa prekogranične saradnje Srbija – Rumunija.

Jedanaest miliona evra u okviru ovog programa predstavlja dobru šansu za razvoj kapaciteta u Banatu. Prioritet u ovom programu su upravo jačanje privredne saradnje, podrška modernizaciji lokalnih puteva, jačanje komunalnog sektora, a poseban naglasak je dat prečišćavanju vode i zaštiti od poplava. Sve ovo predstavlja solidan potencijal da kako Kovačica, tako i druge banatske opštine iskoriste ovu šansu. Rok za aplikaciju je 29. jul, i danas smo ovde kako bi upravo kolagama iz Kovačice pomogli da iskoriste šanse koje su pred njima, istakao je Predrag Novikov.

Potpredsednik Skupštine AP Vojvodine, Martin Zloh je sa opštinskim funkcionerima predstavio i Sportsko-poslovni centar, kao i inicijative u vezi sa obnovom komunalne infrastukture i podsticanja zaposlenosti u opštini.