Održana konferencija “Izazovi i promene 2014-2020.“ u opštini Odžaci

U cilju predstavljanja AP Vojvodine, kao i njenih potencijala, u opštini Odžaci je održana konferencija “Izazovi i promene 2014-2020.“ koju je organizovao Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine

U cilju predstavljanja AP Vojvodine, kao i njenih potencijala, u opštini Odžaci je održana konferencija “Izazovi i promene 2014-2020.“ koju je organizovao Fond „Evropski poslovi“ Autonomne Pokrajine Vojvodine u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Bačka i opštinom Odžaci, kao deo manifestacije „Open Days 2013“ u Briselu.

Ideja skupa bila je da informiše učesnike o procesu evropskih integracija, regionalnoj i razvojnoj politici Evropske unije, kao i o različitim mogućnostima za finansiranje i podršku razvoju lokalnih samouprava.

Konferenciju je otvorila predsednica opštine Izabela Šerić, koja je predstavila dosadašnje uspehe opštine, kao i planove za naredni period. Predstavnici Fonda, Mina Radmilović i Andrija Aleksić su upoznali učesnike sa aktivnostima u narednom budžetskom periodu Evropske unije 2014-2020. praveći retrospektivu dosadašnjeg učešća Srbije u projektima finansiranim iz različitih fondova. Istaknuta je i važnost zajedničke saradnje opština i mesnih zajednica sa Fondom, Pokrajinskim sekretarijatom za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i akreditovanim regionalnim razvojnim agencijama u cilju definisanja prioriteta i kreiranja strategija razvoja sličnih evropskim. Skupu su prisustvovali predstavnici pokrajinske vlade, lokalne samouprave, razvojne agencije, kao i predstavnici javnih preduzeća, nevladinog sektora, udruženja građana i medija.