Održana obuka za evropske projekte u Novom Bečeju

Na poziv zaposlenih, u Domu “Sveti Vasilije Ostroški čudotvorac“ iz Novog Bečeja, od 21. do 23. maja održana je trodnevna obuka pod nazivom “Mogućnosti finansiranja kroz EU fondove”.

Predstavnice Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine, Dejana Luković, Jelena Radosavljević Rovčanin i Jelena Tošković, predstavile su polaznicima programe Evropske unije, s posebnim fokusom na INTEREG IPA programe prekogranične saradnje. Predstavljen im je izuzetno važan dokument prilikom pisanja projekata – logička matrica, a poslednji dan bio je posvećen prilično kompleksnoj izradi budžeta. Pored teorijskog dela, polaznici su već prvog dana bili podeljeni u tri grupe kako bi kroz vežbe utvrdili prethodno predstavljenu temu i do kraja obuke osmislili su 3 predloga projektnih ideja sa kojima bi mogli da apliciraju na program INTEREG IPA program prekogranična saradnja Mađarska-Srbija i INTEREG IPA program prekogranična saradnja Rumunija-Srbija. Zanimljivost ove trodnevne obuke je što su ovi polaznici upoznati s izradom projekata: imaju iskustvo u pisanju projekata na pokrajinskom, republičkom nivou, kao i u IPA projektima i projekti su im bili prihvatani, dok su ove godine prvi put aplicirali na INTEREG IPA programe prekogranične saradnje Rumunija-Srbija.

Obuka je bila izuzetno interaktivna i protekla je u odličnoj atmosferi, a na kraju su, već tradicionalno, polaznicima dodeljeni sertifikati.