Održana Otvarajuća konferencija projekta “Active Girls”

U Skupštini AP Vojvodine održana je otvarajuća konferencija projekta “Podrška sportskim i fizičkim aktivnostima devojčica – ActiveGirls”, u čijoj realizaciji učestvuju Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, mađarska Opština Senteš, Skvoš klub “Tisa” iz Segedina i Fond “Evropski poslovi” AP Vojvodine. Pred oko stotinu prisutnih, pozdravne govore su održali Vladimir Batez, pokrajinski sekretar za sport i omladinu, Gabriella Haas, pomoćnica direktorke Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine i Mikloš Sigeti, šef Odeljenja za EU projekte opštine Senteš.
„Active Girls“ je predstavio menadžer projekta Marko Adamović, iz PS za sport i omladinu, a ispred svojih institucija, o načinu angažovanja na projektu govorili su projektni koordinator Šandor Lantoš (Opština Senteš), sportski ekspert Ištvan Nemet (Skvoš klub „Tisa“ Segedin) i PR menadžerka projekta Jovana Rapajić, iz Fonda „Evropski poslovi“ AP Vojvodine.
Projekat ukupnog budžeta 210.865,04 evra (od čega sufinansiranje EU iznosi 179.235,28 evra) realizuje se u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje Mađarska – Srbija, planirano trajanje je 24 meseca, a s realizacijom se startovalo 1. juna. Osnovni cilj projekta je jačanje saradnje u oblasti sporta kroz jačanje fizičke aktivnosti devojčica osnovnoškolskog uzrasta u prekograničnom regionu. Ciljne grupe su devojčice iz čitave Vojvodine i županije Čongrad, njihovi nastavnici, ali i roditelji, te šira lokalna zajednica.