Održano savetovanje „Mogućnosti finansiranja projekata u oblasti kulture putem EU fondova“ u Skupštini AP Vojvodine

Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama organizovao je jednodnevno savetovanje na temu “Mogućnosti finansiranja projekata u oblasti kulture putem EU fondova”.

Uz obraćanja zamenika pokrajinskog sekretara dr Nebojše Kuzmanovića, rukovodioca Deska Kreativna Evropa Srbija Dimitrija Tadića, predstavnike Muzeja savremene umetnosti Vojvodine Luku Kulića i Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture dr Slavicu Vujović, govorila je i Mina Radmilović Pjevac iz Fonda “Evropski poslovi” AP Vojvodine. Tema njenog izlaganja bili su evropski programi na koje zaposlenici iz kulture mogu prijaviti svoje projektne ideje.

“Kako smo obavešteni pre nekoliko dana, na sastanku Deskova Kreativne Evrope na Malti, naredna, 2018, biće godina Evropskog kulturnog nasleđa, i svi EU programi (čak i oni koji nisu direktno iz kulture) imaće fokus na očuvanje kulturnog nasleđa”, navela je Radmilović Pjevac. Uz to, obavestila je prisutne da je trenutno otvoren konkurs za književne prevode, te bliže objasnila IPA Intereg programe prekogranične saradnje.