Održan sastanak sa najvećom privrednom i industrijskom komorom u Flandriji

Predstavnici AP Vojvodine u Briselu su 26. januara imali sastanak sa jednim od direktora u najvećoj flamanskoj privrednoj i industrijskoj komori – VOKA. VOKA okuplja preko 18.000 privrednika iz ove belgijske regije, koji predstavljanju ukupno 65% ekonomije ove bogate i veoma razvijene regije.

Sastanak je održan i u svetlu predstojeće ekonomske misije belgijskih privrednika, koja će se u Beogradu održati od 19. do 23. marta 2018., u organizaciji ekonomskog odeljenja Ambasade Kraljevine Belgije u Beogradu. Kancelarija AP Vojvodine u Briselu i VOKA će zajedničkim snagama pružiti podršku flamanskim preduzećima koja će biti deo ove misije, te pojedinačnim sastancima u Belgiji ispratiti i podstaći njihova dalja interesovanja za poslovanje u našoj pokrajini, odnosno u Srbiji uopšte.

Pored ove teme, razgovarano je o daljem učvršćavanju odnosa između PKV i VOKA, te zajedničkim aktivnostima u narednom periodu. Predviđeno je da se u narednom periodu organizuju ekonomske i političke posete Gentu, najznačajnijim insititutima, fabrikama i posebno luci u Gentu, koja je ujedno i najveća industrijska zona u ovom gradu.