Održan tradicionalni vojvođanski prijem u Briselu

Pokrajina Vojvodina je i ove godine u okviru Evropske nedelje regija i gradova u Briselu bila domaćin na tradicionalnom prijemu kojem je prisustvovao izvestilac Evropskog parlamenta Dejvid Mekalister, predstavnici evropskih institucija i brojnih regiona i gradova, poslanici u Evropskom parlamentu, kako i predstavnici poslovne zajednice.

Domaćini manifestacije pod nazivom „Vojvodina, Great for Business, Great for Life“, koja je i ove godine održana u prostorijama Misije Republike Srbije u Briselu bili su potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Ognjen Bjelić, a prisutne je pozdravila i ambasador Republike Srbije pri Evropskoj uniji Ana Hrustanović, dok je organizator čitavog događaja bio Fond „Evropski poslovi“ AP Vojvodine sa Kancelarijom AP Vojvodine u Briselu, uz podršku Razvojne agencije Vojvodine.

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević je naglasio da je Vojvodina napravila odličan iskorak, te da prisustvo velikog broja zvanica iz evropskih institucija svedoči o tome da su Srbija i Vojvodina na dobrom putu i da su reforme koje se sprovode u Srbiji veoma uspešne. „Verujem da smo sve potencijale, a ima ih veoma mnogo, uspeli da predstavimo na najbolji način, a večerašnji prijem je pokazao, da je ugled Srbije i njene pokrajine Vojvodine zaista značajan“, kazao je potpredsednik Milićević.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor je naglasio da Vojvodina ima mnogo prijatelja među evropskim regijama, te da je u zajedničkom interesu da se grade partnerstva i odnosi poverenja. On je dodao da kroz zajedničke zamisli vezane za zajedničke projekte, evropske regije mogu napredovati.

Ambasador Republike Srbije pri Evropskoj uniji Ana Hrustanović istakla je da je Srbija na dobrom evropskom putu, a tom uspehu značajno doprinosi i Vojvodina koja nas svakoga dana čini ponosnima.

Na prijemu je prikazan i promotivni film o Vojvodini koji prikazuje privredne, naučno-istraživačke, infrastrukturne i turističke potencijale naše pokrajine.

Danas je u Briselu u prostorijama Misije Srbije potpisan i sporazum o saradnji između Privredne komore Vojvodine i Unije valonskih privrednika i industrijalaca.